Okulumuz Öğrencilerine yönelik Güvenli İnternet Kullanımı Semineri verdik

Çocuklarımızın Zararlı İnternet Ortamından Korunmasına Yönelik Tavsiyeler;

1)Bilgisayarları,tabletleri yada cep telefonlarını evde salon gibi herkesin bulunduğu ortamlarda kullanmalarına izin veriniz.

2)Çocukların internette geçirdiği zamana sınırlama getiriniz.

3)internet filtreleme ve kontrol programları yükleyiniz.

4) Çocukların kiminle internet arkadaşlığı kurduğunu öğreniniz.

5) Çocukların online görüşmelerinin kaydedildiği dokümanları kontrol ediniz.

6) Girilen sayfaların geçmişinin silinmiş olması çocuğun yanlış şeyler yaptığının göstergesi olabilir.

7) Çocuğunuzun internette geçirmiş olduğu vakitten sonra yapacağınız kontrolleri mümkünse çocuğunuza fark ettirmeyiniz.

8) Çocuklarınızın fotoğraf ve görüntülerini internet sayfalarına göndermeyiniz.

9) Web kamerayı kullanmadığınız zamanlarda mutlaka bilgisayarlardan çıkartınız.

10) (Web kamera kapalı olsa dahi bilgisayarlarınıza girip sizi izleyebilirler)

11) İnternette sohbet ederken, mesaj panosuna mesaj gönderirken, ya da mektup arkadaşınızla mektuplaşırken, adınız, soyadınız, adresiniz, telefon numaranız gibi kişisel bilgilerinizi ve kredi kartı numaranızı vermeyin.

12) Bazı insanların kötü niyetli olabileceklerini ve çocuk olmadıkları halde çocuk gibi davranabileceklerini unutmayın.

18-01-202318-01-202318-01-2023